LiYan Fotografie

Weblog archief 2009

07-12-2009

Bouquet en Brocante !!!

Bouquet en Brocante !!!

afgelopen dinsdag zijn we met de fotografie cursus naar de winkel Bouguet en Brocante om foto's te maken. Hier zijn een paar leuke dingen uit gekomen........ misschien ook nog wel bruibaar voor de kerstkaarten?  wie weet!!!!!!!

 

Ik heb er een paar gezet onder Evenementen/Reportages

02-11-2009

Foto opdrachten !!!

Foto opdrachten !!!

Ik kreeg de opmerking van meerdere mensen dat ik mijn weblog moest bijwerken want het was al te lang geleden. Dus bij deze.

 

Waar ben ik de afgelopen tijd allemaal mee bezig geweest, nou ten eerste heb ik de afgelopen weken 3 opdrachten gedaan. Een puber van 13, een familie met kleine kinderen en een baby van 3 weken en haar broertje van 16 maanden. Erg leuk en ook afwisselend, ik merk toch wel dat je bij de één creatiever bezig kunt zijn dan bij de ander. Neem het babytje ja daar kon ik me weer heerlijk op uitleven qua creativiteit maar ja die blijft lekker stil liggen een kind van anderhalf wordt al een stuk moeilijker dan ben je soms al blij dat je een scherpe foto hebt en ze er ook nog leuk op staan!!!!

 

Verder is de fotocursus bij Mamuze weer begonnen. Leuke groep en weer veel te leren. De eerste opdracht was handmatige witbalans. Dochterlief was weer eens het slachtoffer, eerst een foto met automatische witbalans daarna met handmatige witbalans en toen een "verkeerd" ingestelde witbalans. Ik vond zelf de handmatige witbalans het mooist zie hiernaast het resultaat, de foto is ook nog een keer omgezet in sepia omdat ik dat vond passen bij de foto.

 

Ik heb een ander achtergrondsysteem gekocht, je kunt het verschil wel zien op de foto's vind ik maar hij heeft één nadeel, hij is erg groot bijna 3 meter breed. En dat pas niet in alle huiskamers op den duur moet er dus ook een kleinere komen. Waarom ik deze heb gekocht is omdat ik merkte dat als ik meer dan 2 mensen moest fotograferen ik te weinig ruimte had met mijn geïmproviseerde achtergrond en het dan soms wat krappe foto's werden. Ik heb mezelf gelijk ook maar verwend met een nieuw objectief, een 50 mm 1.4 diafragma.

 

Nou dat was het weer voor nu.

 

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe foto's ze staan onder portret baby/kinderen en portret.

28-08-2009

Expositie !!!

Expositie !!!

Nou ja een kleine expositie dan. Vanaf vandaag hangen er 3 foto's van mij in de etalage van Lancelot Plus 1 aan de Hoofdstraat in Epe (tegenover de Action). Deze winkel verkoopt positiemode, kinderkleding en kraamgeschenken en ze zijn het hoofdkantoor van Kraamzorg Lancelot( die ik uit eigen ervaring zeer kan aanbevelen). Vanochtend zijn Marianne ( de eigenaresse) en ik druk bezig geweest de foto's een mooie plekje te geven in de etalage. Het zijn 2 foto's van baby Gaby en een collage van zwangerschapsfoto's want dat is de doelgroep in deze winkel. Ze zullen voorlopig wel blijven hangen misschien dat ik ze over een paar maanden vervang door andere foto's. Dus als jullie mijn foto's "live" willen zien, ga dan naar Lancelot Plus 1  Epe.

23-08-2009

Licht !!!

Licht !!!

Vandaag een minivakantie gehad. We zijn naar Bad Bentheim geweest, hebben daar ook de burcht bekeken en daar werd ik getroffen door de prachtige lichtval door de ramen . Echt geweldig !!!!. Ik heb het geprobeerd vast te leggen. Het is allemaal zwart/wit  of Sepia geworden want daardoor kregen ze nog meer sfeer.

 

Nieuwsgierig................ ze staan onder Natuur/Cultuur helemaal onderaan.

21-07-2009

De geboorte van een website !!!

De geboorte van een website !!!

Goed het is dus de bedoeling dat ik hier de ontwikkelingen van LiYan Fotografie en natuurlijk van de curus die in oktober weer start ga bij houden. Ik ga mijn best doen want het is vooral de tijd die waarschijnlijk het probleem gaat worden.

 

We zullen zien.