LiYan Fotografie

Weblog archief 2011

20-11-2011

Uitslag fotowedstrijd

Afgelopen maandag ben ik naar Den Haag geweest voor de uitslag van de fotowedstrijd " Diabetes 24/7" . Hier kreeg ik te horen dat ik de eerste prijs had gewonnen in de categorie "algemeen" van de (semi) professionals. Vanaf dat moment is het een gekkenhuis geweest qua media aandacht. De foto heeft in de bijlage van de Telegraaf gestaan, de metro en er is een interview met mij geweest voor de plaatselijke krant De Stentor. Ik had niet verwacht dat er nationaal en plaatselijk zoveel aandacht voor zou zijn. Ik noem het mijn 5 minutes of Fame ......ik geniet van de aandacht en laat het lekker over me heen komen, sta alweer behoorlijk met beide benen op de grond. Morgen een workshop "locatiefotografie" bij Martin Hoogeboom,erg veel zin in. En ik heb me ingeschreven voor het eper fotofestival volgend jaar mei. Verder ben ik me aan het oriėnteren voor een cursus digitale beeldbewerking, dat wil ik verder gaan ontwikkelen maar heb nog niet echt gevonden wat me lijkt dus als iemand een goede cursus in de buurt weet " denk aan mij". Zo dat was het weer voor nu.
26-10-2011

Fotowedstrijd !

Fotowedstrijd !

Een tijdje terug heb ik samen met een goede vriend een workshop "esthetisch naakt" bij Joop ( Luimes) gevolgd. We waren ( incl. joop en model) met zijn vieren. Dus dat was natuurlijk geweldig. Voor Joop was het ook een probeersel en wij wilden daar wel aan meewerken GEEN PROBLEEM.

We hadden een geweldig model, nog bedankt Inge, die aan een half woord genoeg had.

Nou had mijn man de dag ervoor mij een flyer onder de neus gedrukt met de woorden "daar moet jij iets mee gaan doen" En dat was een flyer voor de fotowedstrijd Diabetes 24/7. Nou ben ik zelf diabeet en spuit ik mezelf 4 x per dag insuline in dus ik weet hoe het is om het 24/7 te hebben. De bedoeling was dat je de "verborgen" ziekte in beeld bracht. Ja hoe ga je dat nou doen, nou door een naakt model net te laten doen of ze zich inspuit met insuline. Dus zo gezegd zo gedaan..... Ik dus ook die foto in gestuurd en ..... Ik heb van de week gehoord dat ik op 14 november in Den Haag wordt verwacht omdat ik ben genomineerd voor de categorie "Algemeen" bij de (semi) professionals. Hier krijgen we een lunch aangeboden en is de prijsuitreiking. Daar hoor ik ook pas of ik eerste, tweede of derde ben geworden. Ik ben hier echt superblij mee want het voelt toch als een waardering voor mijn werk...Ik heb de foto hiernaast geplaatst. Ben je nieuwsgierig naar de andere foto's die ik heb gemaakt in de workshop die staan onder portret en dan even naar beneden scrollen....

15-02-2011

Workshop Portret Fotografie

Workshop Portret Fotografie

In December en Januari heb ik bij Joop ( Luimes) een workshop Portret Fotografie gedaan. Erg leuk en heel leerzaam. Mijn ogen zijn letterlijk op sommige punten open gegaan. Hij heeft me anders naar mijn foto's laten kijken en me laten nadenken waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe....

 

Op de laatste avond hadden een aantal mensen modellen gecharterd en konden we ons heerlijk uitleven met de studiolampen en de modellen. Het resultaat staat onder portret. Mijn dank nog daarvoor aan Florelyn, Emma ( geweldig die strakke blik van je) Astrid en Anne.