LiYan Fotografie

Weblog archief 2012

13-09-2012

" Wanna be a Model"

" Wanna be a Model"

Afgelopen vrijdag het kinderfeestje van mijn dochter gehad. Thema "Wanna be a model" Mijn schoonzusje kwam langs voor de visagie en ik had de zolder omgetoverd in een fotostudio! 10 meiden inclusief die van mezelf... Ze hadden allemaal zelf hun mooiste (verkleed) kleren meegenomen en sommige ook nog wat accessoires zoals hakjes en tasjes. Nadat ze zich hadden omgekleed mochten ze twee aan twee naar boven, hier werden ze opgemaakt en daarna mocht ik aan het werk. Wat een topmodellen zeg, sommige gaan heel natuurlijk al super leuk staan. Wat me wel opviel was dat modellen blijkbaar niet mogen lachen op de foto... Het was een zeer geslaagde middag en we hebben dan ook besloten dat we dit gaan doorzetten. Dus wie interesse heeft kan ons bereiken via deze website...De foto's staan onder Evenementen/(Bruids) reportage en als je eerst wat meer info wil kijk dan eens onder LiYan Pakketten.

03-07-2012

Macro

Macro

Afgelopen zaterdag een workshop Macro fotografie gedaan bij LouLou Beaver van photomoments in Putten. Eind mei had ik een macro lens gekocht en het leek me wel handig om maar gelijk een workshop te doen want dat valt nog niet mee. Dit is een compleet ander soort fotografie.  Met een heel klein scherpte/diepte gebied. Je moet vaak met de hand scherpstellen en als er iets wind staat nou vergeet het maar dan krijg je het niet voor elkaar of je moet ervoor kiezen dat het niet scherp hoeft te zijn en hier krijg je dan weer hele mooie onscherpe/kleurige bijna abstracte foto's van. S'ochtends kregen we theorie met tips hoe te handelen en waar op te letten en s'middags zijn we in Putten naar landgoed "Stovoort" geweest om het in de praktijk te brengen. Het was een leuke, leerzame dag waarin je weer eens beseft dat het niet alleen maar op een knopje drukken is. Een aantal foto's van deze dag staan onder Vrij Werk.

02-07-2012

UJane !

UJane !

Tijdje terug werd ik benaderd door een dochter van een oud collega. Ze was net begonnen als lead zangeres in een band die een vrij nieuwe opstelling en ook een nieuwe weg was ingeslagen. En haar vraag was of ik foto's wou maken van de band voor hun nieuwe website en ook om te kunnen gebruiken als promotie materiaal voor hun optredens. Enorme creatieve uitdaging!!! Een van de bandleden had goede connecties met MBI in Raalte, dit is een oude betonfabriek die niet meer in gebruik is maar nog wel veel wordt gebruikt door fotografen maar ook voor festivals. Vorige week zaterdag was het zover. De uitstraling die de band wou hebben is ruig, rauw, rock. We zijn hier een hele zaterdagmiddag mee bezig geweest. Super leuk om te doen en voor mij creatief gezien een enorm gave uitdaging. En naar mijn mening is de missie gelukt !!! Wil je ze zien, ik heb ze gezet onder Evenementen/(bruids) reportages..

29-05-2012

Leads,Lies and Deals

Leads,Lies and Deals

Een tijdje terug ben ik gevraagd om voor theatergroep PlusLeo in Deventer een fotoreportage te maken. De bedoeling was foto's voor de website met veel drama en actie.

Ik mocht fotograferen bij de generale repetitie. Leuke uitdaging voor mij! Ik ben met mijn camera tussen de acteurs gegaan om zo dicht mogelijk te komen. Geprobeerd niet in de weg te lopen en volgens mij is dat aardig gelukt. De foto's staan bij mij onder Evenementen/ reportages en ook op de website www.plusleo.nl onder Leads, Lies and Deals

27-05-2012

Fotofestival Epe

Fotofestival Epe

Gisteren naar het fotofestival in Epe geweest. Super leuk om daar met gelijkgestemde mensen te lopen en fotograferen . Niemand die raar kijkt als je op de grond ligt om een foto te maken....je kon je inschrijven voor verschillende workshops die ongeveer 45 minuten duurde, ik had me ingeschreven voor portret available light en productfotografie.Zeer leerzaam en erg leuk! Verder liepen er meerdere modellen in ouderwetse kledij of die gebodypaint waren en die mocht je fotograferen. Er waren ook oldtimers,roofvogels en optredens van lokale artiesten zodat je concerfotografie kon uitproberen. We kwamen tijdens een ingelaste pauze in gesprek met een mede fotograaf en van haar mocht ik haar tussenringen uit proberen om zo eens het effect van macro fotografie te zien. En ik ben nu helemaal overstag,zat al een tijdje te dubben of ik het zou doen en sinds gisteren is de knoop doorgehakt. Ik heb een macro lens gekocht en me ingeschreven voor een macroworkshop eind juni, ik heb er helemaal zin in. De foto's die ik heb gemaakt op het festival staan verdeeld onder vrij werk.

06-03-2012

Vrij Fotograferen

Vrij Fotograferen

Vanochtend op de fiets gestapt en de camera meegenomen. Echt even een dag voor mezelf. Het was prachtig weer niet alleen om te fietsen maar ook om te fotograferen. Zo nu en dan een zonnetje maar ook veel bewolking en voor fotograferen is dat prettig. Vooral veel detail foto's gemaakt en in de bewerking een beetje de mystieke kant op gezocht. Vond het zelf een geslaagde ochtend, nieuwsgierig geworden kijk dan onder mijn vrije werk.